Log på ditKanalValg.dk

Overblik over opgaver for at lave en afstemning

1. Opret en afstemning
  2. Opret én eller flere kategorier, som du kan tilknytte kanalerne til
  3. Opret stemmesedlen og tilknyt de kanaler, som medlemmerne skal kunne stemme på.
  4. Opret evt. en brugerundersøgelse.
  5. Afhængig af din afstemningstype skal du nu enten oprette stemmekoder, hvis du benytter den metode. Hvis du tillader, at folk selv kan oprette deres stemmeseddel ved at angive en adresse, så er du klar til at sende linket til stemmesedlen ud til medlemmerne.

Opret en afstemning

Der er flere forskellige måder hvorpå du kan afholde din afstemning.

1. Med stemmekoder - du opretter et antal stemmekoder (fx ABS34) som du kan sende ud til medlemmerne. Det kan f.eks. være via direct-mail eller via et blad, hvor i får trykkeren til at flette stemmekoder ind. Denne afstemningstyper den mest sikre i forhold til misbrug.
  2. Ved indtastning af adresse - En åben afstemning, hvor brugerne indtaster fx Adresse og email for at oprette en afstemning. Denne metode giver ikke nogen sikkerhed for at medlemmerne ikke kan stemme to gange. I kan dog i administrationen gennemgå resultaterne og på den måde finde mistænkelig adfærd.

På forsiden af dit kundeområde klikker du på "Opret afstemning".

Udfyld formularen - der er på siden forklaring på hvad felterne betyder.

Opret kategorier

Når du har oprettet en afstemning, kommer du til overblikket over afstemningen. Du skal nu oprette én eller flere kategorier til dine kanaler på stemmesedlen. Det gør du under menupunktet "Kanalpakker".

Klik på "Opret kanalpakke" og udfyld formularen. Du kan vælge at angive et minimum og et maksimum for antallet af kanaler, som kan vælges i en kanalpakke. Hvis du efterlader felterne tomme, vil der ikke være nogen krav til antal kanaler, som skal vælges.

Klik på "opret pakken" og gentag for hver kanalpakke du ønsker. Du kan senere tilføje flere kanalpakker hvis du får brug for det.

Tilpas stemmesedlen

Stemmesedlen kan overordnet set fungere på to forskellige måder.

1. Almindelig afstemning - her kan medlemmet stemme på et antal kanaler. Kanalerne har tilknyttet en pris, og stemmesedlen viser hele tiden hvor meget der er valgt kanaler for. Du kan enten enten vise et maksimalt budget, som kan begrænse antallet af kanaler, et medlem kan vælge, eller du kan lade afstemningen være uden budget.

Du kan kræve, at brugeren stemmer på et minimum og/eller et maksimum antal kanaler i hver kategori.

2. Pointbaseret afstemning - her kan brugerne indenfor hver kategori vælge at give point fra 1-10 på de kanaler, som de helst vil have med. Det giver medlemmet mulighed for at vægte nogle kanaler højere end andre.

Du skal nu tilføje kanaler til stemmesedlen. Det gør du under menupunktet "Stemmeseddel". I venstre side i kasen "Tilknyt kanal til stemmeseddel" vælger du en kanal på listen, angiver en pris og evt. en beskrivelse samt hvilken kanalpakke kanalen skal tilknyttes. Klik på "Tilføj kanal" for at tilknytte kanalen til stemmesedlen.

Du kan desuden for hver kanal sætte kryds i "Vælg automatisk". Det gør, at kanalen automatisk bliver valgt på et medlems stemmeseddel. Desuden kan kanalen ikke fravælges igen. Public service kanaler har automatisk denne funktionalitet, så der behøver du ikke gøre det. Du kan bruge denne funktion til at kræve at fx infokanalen bliver valgt med.

Du kan også lade en kanal være afhængig af andre kanaler. Klik på "Klik her for at vælge kanaler, som denne skal afhænge af" for at vælge de kanaler, som den kanal du redigerer, skal afhænge af.

Eks:
Du er ved at redigere Kanal 5 HD og vil gerne  lade den kræve at Kanal 5 er valgt. Åbn listen over kanaler, som den skal afhænge af og vælg "Kanal 5" på listen. Så vil Kanal 5 automatisk blive valgt, hvis medlemmet vælger Kanal 5 HD på stemmesedlen.

ditKanalValg.dk er udviklet til antenneforeninger for at gøre det nemmere at afholde kanalvalg/afstemninger. Systemet gør det muligt selv at oprette kanalafstemninger og brugerundersøgelser uden vos indblanding. Alle kanaler er oprettet i forvejen og det er nemt at tilknytte kanalerne til stemmesedlen. Resultat af kanalafstemninger og brugerundersøgelser kan hentes som Excel og Pdf filer, så i selv kan arbejde videre med informationen. Kontakt
ditKanalvalg.dk
Nupark 51
7500 Holstebro
Telefon: 70 20 69 98

Dudal Webdesign